Trendibongausta – entistä fiksumpia osaamisportaaleja vuonna 2021

11 tammikuun, 2021 in Uutiset

TicTac seuraa aina uusimpia trendejä, eikä vuosi 2021 ole mikään poikkeus. Tuleeko tästä vuosi, jolloin modernit osaamisportaalit tekevät läpimurron? Seurantamme osoittaa, että yhä useammat toimijat aikovat ottaa käyttöön uusia tekniikoita ja menetelmiä, joista voidaan mainita oppimisvaikuttajat (learning influencers) ja reaaliajassa tapahtuva työsuorituksen tukeminen (live performance support). Niiden tehokas hyödyntäminen taas edellyttää kattavampaa ja modernimpaa alustaa kuin mihin vanha kunnon oppimisen hallintajärjestelmä (LMS) venyy.

  1. Lisää oppimissovelluksia
    Yhä useammat organisaatiot alkavat käyttää henkilöstökoulutusten jakelussa mobiilisovelluksia. Niiden avulla voidaan tarjota brändilähtöinen koulutuskokemus mistä tahansa – myös ilman nettiyhteyttä.
  2. Oppimista työn lomassa
    Niin sanottu ”live performance support” eli reaaliajassa tapahtuva työsuorituksen tukeminen korvaa monin paikoin perinteisen oppimisen, jota on tapahtunut neuvotteluhuoneissa, verkkokursseilla ja kokeissa. Kun organisaatio nimeää sisäisiä asiaosaajia ja mahdollistaa heidän tavoittamisensa Teamsin, Slackin tai muun osaamisportaalin kautta, koulutusta voidaan tarjota siellä, missä itse työ tehdään.
  3. Oppimisvaikuttajat nosteessa
    Oppimisvaikuttajien (learning influencers) maailma on ollut muutaman vuoden ajan eräänlainen Villi länsi, mutta vuonna 2021 käytännöt vakiintuvat ja jäsentyvät. Influensserien käytössä ei ole olennaista seuraajien määrä tai sitoutumisaste, vaan heidän asiaosaamisensa uskottavuus. Asiantuntevan moderointijärjestelmän, kuten Docebon Coach & Sharen kautta, tätä osaamista voidaan levittää koko organisaatiolle tai mikä ettei myös sen ulkopuolelle?

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.

×

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.