TicTac Learnille ennätyksellinen 220 miljoonan kruunun liikevaihto – tämän vuoden ”Årets Krossare”

7 syyskuun, 2023 in News

Toimitusjohtaja Carolina Faxe ja hänen ruotsalainen Edtech-yrityksensä TicTac Learn AB ovat tämän vuoden ”Årets Krossare” -tunnustuksen voittajat. 17 Nätverketin mukaan TicTac Learnin liikevaihdon kasvu oli vuoden 2022 suurin – se kasvoi 267 prosenttia 60 miljoonasta Ruotsin kruunusta 220 miljoonaan. Myös vuosi 2023 on alkanut vahvasti ja TicTac panostaa kasvun jatkumiseen Pohjois-Euroopassa.

“Årets Krossare” -tunnustuksen jakaa ruotsalainen naisyrittäjäverkosto 17 Nätverket, joka pyrkii edistämään naisyrittäjien johtamien yritysten kehittymistä todella suuriksi. Verkoston perustivat vuonna 2017 menestysyrittäjät Jessica Löfström (Expandera Mera), Lena Apler (Collector), Monica Lindstedt (Hemfrid), Anna Bråkenhielm (Silverback) ja Maria Mattsson Mähl (Alpha C). 

17 Nätverketin mukaan TicTac Learnin liikevaihdon kasvu oli vuoden 2022 suurin. Päätetyn toimintavuoden liikevaihto kasvoi 60 miljoonasta Ruotsin kruunusta 220 miljoonaan – se tarkoittaa 267 prosenttia ja 160 miljoonaa kruunua.

”Yrittäjänä ja omistajana olen tähdännyt aina kasvuun kannattavuutta unohtamatta. Asetimme vuoden 2022 tavoitteet korkealle, ja nehän ylittyivät roimasti. Suuri kiitos kaikille upeille tictaclaisille, jotka auttoivat loistavan tuloksen saavuttamisessa – nyt jatketaan kasvamista yhdessä eteenpäin”, TicTac Learnin toimitusjohtaja Carolina Faxe sanoo.

17 Nätverketin taustalla on Almedalenista lähtöisin oleva – perättömäksi osoittautunut – huhu siitä, että yli 50 miljoonan vuosiliikevaihtoon yltävien yrityksen perustajissa on vain 17 naista.

Carolina Faxe valittiin 17 Nätverketiin vuonna 2021 Verkoston jäseneksi voivat päästä naiset, jotka ovat perustaneet kyseisen yrityksen, omistavat siitä merkittävän osuuden ja ovat toimineet siinä johtavassa asemassa koko kasvukehityksen ajan. Lisäksi yrityksen liikevaihdon on oltava yli 50 miljoonaa kruunua vuodessa.

”Årets Krossare” ei ole ainoa tunnustus, jonka TicTac Learn ja toimitusjohtaja Carolina Faxe ovat viime aikoina saaneet. Kehityskonsulttipalvelu Tillväxt Malmö myönsi Carolinalle nimityksen ”Årets Tillväxtentreprenör 2022”.

TicTac tarjoaa asiakkailleen digitaalisia oppimisalustoja ja koulutusratkaisuja. Sen asiakkaita ovat muun muassa Ericsson, Klarna, Ruotsin sosiaalihallitus, Oatly, Thule ja Verisure.

Yrityksen digitaalisilla koulutusratkaisuilla on yli miljoona käyttäjää, ja määrä kasvaa nopeasti uusien asiakkaiden myötä.

”Kysyntä on edelleen vahvaa, ja vuoden ensimmäisten kuukausien aikana olemme saaneet useita uusia asiakkaita, kuten Skintific, Aqua Dental ja Granit. Olemme myös rekrytoineet henkilöstöä vastataksemme kysyntään nykyisilta ja uusilta asiakkailta”, Carolina Faxe sanoo.

Edtech kuuluu maailman nopeimmin kasvaviin aloihin, ja sen globaali kasvu oli talouslehti Forbesin mukaan 16 prosenttia vuonna 2022. Elokuussa 2021 yrityksen pääomistajaksi tuli brittiläinen riskipääomajätti Bridgepoint, ja sen jälkeen TicTac on jatkanut nopeaa kasvua Pohjois-Euroopassa ostamalla tanskalaisen Key2Know:n ja saksalaisen Interlaken.

”Bridgepoint toi TicTaciin kansainvälisesti kokeneen ja läsnäolevan toimijan. Saimme yhteistyökumppanin, joka auttoi meitä kasvamaan nopeammin ja paremmin, erityisesti kansainvälisellä tasolla. Jatkamme kasvamista yhdessä sekä orgaanisesti että lisähankintojen avulla”, Carolina Faxe sanoo.

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.

×

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.