Tekoäly voi parantaa oppimiskokemusta

22 maaliskuun, 2022 in Uutiset

Kysymyksiä ja vastauksia: Benjamin Rosén

TicTacin CSO ja osakas Benjamin Rosén kertoo opetusteknologian trendeistä. Tällä kertaa vuorossa on tekoäly (AI, Artificiell Intelligens) ja sen käyttäminen oppimiskokemuksen parantamiseen.

Kuinka tekoäly parantaa oppimiskokemusta?
Sen takana on useita AI-toimintoja, mutta konsepti on aika yksinkertainen: Tarkoitukseen kehitetyt algoritmit analysoivat, mitä sisältötyyppejä käyttäjä lisää oppimisalustalleen ja kuinka hän käyttää tätä alustaa. Sen jälkeen AI etsii tavan parantaa ja yksinkertaistaa prosessia sekä vastuuhenkilön, esimiesten, opiskelijoiden että hallinnon kannalta.

Hintaluokassaan paras alustamme on nyt Docebo (lausutaan Dotsebo). Docebossa AI-toiminnot lisätään käyttäjän alustalle parantamaan tapaa, jolla käyttäjä jakaa ja käsittelee koulutuksia sekä sisäisesti kuin ulkoisesti.

Mitä se tarkoittaa?
Se tarkoittaa, että käyttäjän oma verkkosivusto suorittaa automaattisesti toimenpiteitä, joita käyttäjän – opiskelijan tai koulutushallinon – pitäisi muuten tehdä manuaalisesti: merkitä kursseihin kuuluvat opetusmateriaalit, käydä läpi koko sosiaalinen materiaalikenttä tai ehdottaa olennaisimmat kurssit koulutuksen kuhunkin vaiheeseen.

Miten se tapahtuu?
Kun tekoäly analysoi koulutusmateriaalin, esimerkiksi videon, se ”kuuntelee” koko videon, ymmärtää sen avaintermit ja luo tunnisteita. Toimintatapa on ajankäytön kannalta erittäin tehokas, ja lisäksi se tekee sisällöstä helposti löydettävän syvähakutoiminnoilla.

Mikä Docebo Discover on?
Docebo Discoverin avulla on mahdollista luoda oppiva organisaatio, jossa työkaverien välistä arkioppimista dokumentoidaan muille jaettavaksi. Käyttäjät jakavat tietämystään, ja Docebon tekoäly suosittelee samankaltaista sisältöä.

Olet sanonut, että sosiaalisen oppimisen merkitys kasvaa. Mitä se tarkoittaa?
Se tarkoittaa, että työntekijät ja kurssien osallistujat käyttävät mieluiten tuttuja kanavia, kuten Teamsia ja Slackia, eli uudet alustat kiinnostavat heitä vähemmän. Tämän vuoksi oppimisen vakiintuneille kommunikointipinnoille tulee paljon uusia kanavia vuonna 2022. Docebon Invite-To-Watch -toiminto parantaa sosiaalista oppimiskokemusta yksinkertaistamalla sisällön jakamista muille.

Kuinka Invite-To-Watch toimii?
Kun opiskelija jakaa sisällön Discover, Coach & Share -toiminnossa ja haluaa kutsua tietyn yleisön katsomaan sitä, tekoäly ehdottaa henkilöitä, joille on sisällöstä eniten hyötyä. Opiskelijat saavat siis videon katsomien tai kurssin seuraamisen yhteydessä ehdotuksen sisällöstä, joka tukee kyseistä aihetta, eikä heidän tarvitse käyttää aikaansa sen etsimiseen.

Mitä etuja tästä on hallinnolle tai esimiehille?
Hallinto saa listan AI:n ehdottamista opiskelijoista, kun heidät rekisteröidään kurssille, jolloin se löytää nopeammin ja ilman pitkiä pohdiskeluita käyttäjät, joille on kurssista eniten hyötyä. Esimiehet saavat ehdotuksia kursseista, jotka heidän tiiminsä jäsenten pitäisi käydä, ja niin tiimin oppiminen voi jatkua ilman hallinnollista arviointia.

Mikä tekoälyssä on ihmismäistä?
Docebossa on ennakoiva virtuaalinen valmentaja, joka tarjoaa jokaiselle yksittäiselle opiskelijalle henkilökohtaista ja ainutlaatuista ohjausta keskusteluiden kautta. Valmentaja on heidän tukenaan jatkuvasti ja antaa palautetta ja pieniä muistutuksia. Se toimii sekä tietokoneessa että mobiilisovelluksessa. Se on kuin assistentti, jonka tehtävänä on mahdollistaa oppiminen yksilöllisesti parhaalla tavalla. En tiedä onko se ihmismäistä, mutta fiksua se on!

Haluatko kuulla lisää tai varata tapaamisen TicTacin konsultin kanssa?


Ota yhteyttä jo tänään!

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.

×

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.