Taitojen kehittäminen ja kasvun luominen nykyajan maailmassa

27 maaliskuun, 2023 in E-learning

Miksi uuden oppiminen on yrityksille ja organisaatioille niin tärkeää?

Useimmat työntekijät sanovat, että mahdollisuus uusien taitojen oppimiseen on työpaikan tärkein asia. Kaksi viidestä tekijästä joiden perusteella ihmiset tarkastelevat uusia työpaikkoja, ovat ”etenemismahdollisuudet yrityksessä” sekä ”mahdollisuus kehittyä ja oppia uusia taitoja”. Työ ei merkitse ihmisille vain varmuutta ja kykyä selvitä laskuista, se on kehittymistä, kasvamista – ja oppimista.

Miksi oppimiseen kannattaa panostaa enemmän?

Taitojen lisääntyminen motivoi työntekijöitä ja auttaa pitämään heidät organisaatiossa. Fyysisiä koulutuksia ja verkko-opintoja suorittavat ihmiset kasvavat ja edistyvät, ja heidän on helpompi mukautua ajan myötä tapahtuviin muutoksiin. 

Uudet ajat, uudet taidot

Onko VUCA-malli sinulle tuttu? VUCA tulee sanoista Volatile, Uncertain, Complex ja Ambiguous. Epävakaa, epävarma, monimutkainen ja monimerkityksinen – aika tarkka kuvaus modernista nopeatahtisesta maailmastamme. Nykyaika on epävarmaa aina talousmarkkinoista yksityiselämään asti. Kuinka ihmiset ja yritykset ylipäätään selviävät VUCA-maailmassa? Lyhyesti sanottuna: sopeutumalla ja opettelemalla, kuinka sopeutuminen tapahtuu. 

Taitojen syventäminen ja laajentaminen

Tärkeä kysymys on kuitenkin se, kuinka aikaa riittää oppimiseen valmiiksi kiireisessä maailmassa. Yksi vastauksista on digitaalisten prosessien hyödyntäminen. Olemme käsitelleet uutiskirjeessämme aiemmin menetelmää Learning in the flow of work, toiset puhuvat Learning Agility -oppimisesta. Digitaalinen oppiminen mahdollistaa oppimisen ja uusien taitojen hankkimisen muun tekemisen myötä. Nyt on helpompaa kuin koskaan tarjota työntekijöille henkilökohtaisesti tärkeäitä koulutuksia – eli antaa heille, mitä he tarvitsevat, silloin kun he tarvitsevat.

Oppiminen on kasvamista

Aikoinaan sinäkin halusit varmaan leikkiä ja oppia, koska se oli hauskaa – uusien asioiden kokeminen ja hallitseminen yksinkertaisesti kiehtoi. Oppiminen on sinälläänkin arvokasta, mutta lisäksi sen tuottamat tiedot ja taidot pyrkivät leviämään ihmisten keskuudessa ja organisaatioiden sisällä. Siitä on siis hyötyä sekä työntekijöille että koko organisaation kasvulle. 

TicTac siirtää organisaatiosi digitaalisen oppimisen aikaan! Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää oppimisalustoista – Docebo ja GO+ tai sisältötyökaluista – Articulate ja Vyond. Kerromme mielellämme myös, kuinka voimme auttaa kehittämään itsenne näköisiä verkkokursseja. Lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.

×

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.