Learning Journeys – Älykkäämpää perehdytystä ja koulutusta

30 tammikuun, 2022 in Uutiset

Benjamin Rosén on TicTac Interactiven markkinointijohtaja ja osakas. Mitä hän katsoo oppineensa vuonna 2021, ja mitä hänen mielestään kannattaa jo unohtaa? TicTacin trendikatsaus vuodelle 2022 esittelee viisi tärkeintä trendiä, joita kannattaa seurata – mutta aloitetaan kuitenkin alusta, trendistä nro 1.

Hei Benjamin! Mitä voit kertoa vuoden 2022 ensimmäisestä trendistä?

Yksi viime vuoden tärkeimmistä opetuksista on se, että kannattaa luoda sulautuvia oppimisohjelmia (Blended Learning) ja oppimispolkuja (Learning Journeys). Ne ovat joustavia siinä mielessä, että niissä voi olla täysin digitaalisia oppimissilmukoita tai osia, joissa on fyysisiä elementtejä. Kaikki perustuu yksilöllisesti räätälöityjen oppimispolkujen luomiseen.

Milloin yksilöllisesti räätälöityjä oppimispolkuja aivan erityisesti kannattaa käyttää?

Sulautuvia oppimisohjelmia on helppo seurata ja ne antavat osallistujalle juuri hänelle räätälöidyn kokemuksen. Sulautuvat oppimisohjelmat ovat siis tehokkaita, olipa kyseessä sitten uuden työntekijän tai asiakkaan perehdyttäminen tai johtajuusohjelma.

Miten sulautuvat oppimisohjelmat eroavat sellaisista ohjelmista, joita ei ole räätälöity yksilöllisesti?

Kaikki tietämys on tietenkin tärkeää, ja myös muista oppimisohjelmista on paljon etua organisaatiolle – tiedonvaihtoa, tiiminrakentamista ja yritykseen kohdistuvan kiinnostuksen lisääntymistä sitä mukaa kun tietämys lisääntyy. Yksilöllisesti räätälöity oppimispolku varmistaa kuitenkin, että jokaisen oppimisohjelmaan osallistuvan oppimista voidaan seurata tarkasti.

Kuinka tämä vaikuttaa lopputulokseen?

Työntekijälle oppimisesta tulee erilainen kokemus, joka vahvistaa tunnetta siitä, että häntä arvostetaan ja että hän on arvokas, mikä vahvistaa työnantajabrändäystä ja sitä kautta myös brändiä. 

Perehdytyksen ja johtamisen osalta oppimiskäyrästä tulee tarkempi, ja tiedät myös, että mittaamasi tiedot ovat juuri niitä, mitä sinun tarvitseekin tietää kyseisten henkilöiden oppimismatkasta. Tämä säästää aikaa ja rahaa, ja juuri siksi yksilöllisesti räätälöidyt oppimispolut ovat tulleet jäädäkseen. Lue lisää täältä!

Yhteenveto:

– Yksilöllisesti räätälöidyistä oppimispoluista tulee yhä suositumpia, sekä rahan ja resurssien säästämiseksi ja myös siksi, että ne vahvistavat suhdetta yksittäisiin työntekijöihin ja heidän lojaliteettiaan työnantajaa kohtaan. 

– Sulautuvat oppimisohjelmat antavat sekä sinulle että työntekijälle tai asiakkaalle mahdollisuuden keskittyä olennaiseen ja luoda tehokkaampaa oppimista.

Älä missaa seuraavaa uutiskirjettä, jossa Benjamin kertoo trendistä nro 2: Systemaattinen oppimisen mittaaminen – kuinka yritykset ja organisaatiot voivat käyttää hyväkseen kohderyhmien jatkuvaa ja systemaattista mittaamista ja mitata systemaattisen oppimisen tehokkuutta. Mitä suorituskykymittareita (KPI) kannattaa käyttää ja mitä on tärkeintä mitata?

Haluatko tietää lisää tai varata tapaamisen?


Ota yhteyttä jo tänään!

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.

×

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.