Learn in the Flow of Work verkko-oppimisessa

6 helmikuun, 2023 in News, Uncategorized @fi

Oletko miettinyt, kuinka usein etsit hakukoneen avulla tietoa voidaksesi ratkaista jonkin ongelman tai muodostaa näkemyksen käsillä olevasta asiasta? Uskomme, että vastaus on: hyvin usein – kenties jopa monta kertaa päivässä. Monille meistä se on itse asiassa osa työnkuvaamme. Jos tiedonhaku on osa sinun työtäsi, käytät menetelmää Learning in the Flow of Work enemmän tai vähemmän tietoisesti. Tämän kuun uutiskirjeessä kerromme parhaat vinkkimme tiedon hakemiseen ja jakamiseen organisaatiossa niin, että se on kaikkien käytössä siltä osin ja sillä aikataululla, kun sitä tarvitaan.

Käsitteen Learning in the Flow of Work (eli LIFOW) lanseerasi amerikkalainen koulutuksen asiantuntija Josh Bersin vuonna 2018. Menetelmä voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta useimmat meistä käyttävät sitä koko ajan, enemmän tai vähemmän tietoisesti. Lyhyesti kuvattuna Learning in the Flow of Work tarkoittaa tarvittavan tiedon hakemista juuri silloin, kun sitä tarvitaan. Eli Google-hakua, nopeaa kysymystä kollegalta Slackissa – tai miksei hyvin järjestettyä valikoimaa digitaalisia kursseja, jotka ovat käytettävissä koska tahansa.

Ennakoi ja ehkäise yleisiä tietoaukkoja
Learning in the Flow of Work -ajatusmallin hyödyntäminen digitaalisen koulutuksen kautta mahdollistaa yleisten tietoaukkojen ennakoinnin ja ehkäisemisen, ja samalla organisaation tietovaranto kasvaa koko ajan. Voit tehdä ohjevideoita erilaisista prosesseista, antaa ohjeita mallien tai myyntivinkkien käyttämiseen tai jakaa nopeasti tietoa yrityksen tapahtumista. Lisäksi digitaaliset koulutukset ovat toistettavissa rajattomasti. Mikäli jokin asia ei aukea ensimmäisellä kerralla, siihen voi palata yhä uudelleen. 

Menetelmällä ei ehkä voi poistaa kaikkia työtehtäviin liittyviä tietoaukkoja – mutta varmasti hyvin suuren osan niistä. Kollegat kannattaa ottaa mukaan tietojen kartuttamiseen, sillä he tietävät omien tehtäviensä tarpeet.

Ota avuksi oikea oppimateriaalin kehitystyökalu
Ensimmäinen tehtävä, kun olet päättänyt jaettavan sisällön, on kurssin laatiminen. Se onnistuu helposti oppimateriaalin kehitystyökalun avulla. Vaihtoehtoja on useita, mutta suosittelemme Articulate 360 -pakettia. Articulate 360 sisältää kaksi huomattavan suosittua työkalua koulutusten luomiseen: Risen ja Storylinen. 

TicTac on Articulate 360 -paketin jälleenmyyjä ja käyttää sitä itsekin asiakkaiden neuvomiseen digitaalisten koulutusten laatimisessa. Täältä löydät parhaat vinkkimme tehokkaaseen työskentelyyn Articulate 360:llä.

Organisoi, jaa ja seuraa LMS-järjestelmällä
Paras työkalu koulutusten organisointiin on LMS-järjestelmä, josta on myös saatavana useita vaihtoehtoja. TicTacilla käytetään niistä kahta: GO+ sopii pienille organisaatioille (tai suurille, kun LMS:n halutaan olevan yksinkertainen ja näppärä), ja Docebo tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia oppimistilaisuuksien jakamiseen ja seurantaan.

LMS:n valinnassa huomioitavaa:

Täältä löydät parhaat vinkkimme oikean LMS-järjestelmän valitsemiseen.

Eli – kerrataanpa vielä:

Ota yhteyttä, jos haluat kuulla, miten voit tehdä oppimisesta luonnollisen osan sinun ja kollegoittesi työpäivää.

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.

×

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.