”Helsingborgin kaupunki haluaa olla vetovoimainen työnantaja, joka tarjoaa yksilöllisiä kehitysmahdollisuuksia”

5 toukokuun, 2020 in Intervjuer, Uutiset

Helsingborgin kaupunki on yksi Ruotsin edistyksellisimmistä IT-kunnista. Tänä vuonna kaupunki toteuttaa suuren verkkokoulutuspanostuksen, jossa sen noin 11 700 työntekijän käyttöön tulee yhteinen oppimisportaali. Painopiste on jatkuvassa oppimisessa, ja sen mahdollistaa TicTacin Docebo-ratkaisu.

Uudella oppimisalustalla halutaan tarjota Helsingborgin kaupungin koko henkilöstölle lisää mahdollisuuksia osaamisen kehittämiseen. Osa perinteisistä luokkahuonekoulutuksista muunnetaan moderneiksi verkkokoulutuksiksi, jotta koulutusten saavutettavuus paranisi ja henkilöstö voisi kohdata digiarjesta tulevia uusia kykyjä.

Helsingborgin kaupungin palveluksessa työskentelee noin 11 700 henkeä hyvin erilaisissa ammateissa.

Koulutuspanostus on osa Vision Helsingborg 2035 -tulevaisuusstrategiaa, jonka mukaan Helsingborg on vuonna 2035 luova, sykkivä, yhteinen, globaali ja tasapainoinen kaupunki ihmisille ja yrityksille.

Hanketta luotsaava Alenka Cernec pyrkii tekemään Helsingborgin kaupungista nykyistä oppivamman organisaation ja edistämään siten 2035-vision toteutumista.

Miksi panostatte näin vahvasti digioppimiseen?

– Helsingborgin kaupunki haluaa olla vetovoimainen työnantaja, joka tarjoaa yksilöllisiä kehitysmahdollisuuksia. Yhteiskunta on muuttumassa merkittävästi, ja kuntasektorilla on suuria haasteita vastata tuleviin palvelutarpeisiin nykyisin varoin.

Tuleva vuosikymmen tuo mukanaan suuria mullistuksia mm. digitalisaation ja automaation vuoksi, ja jatkuva oppiminen on siinä välttämätön osatekijä.

Koko henkilöstön tulisi mieltää osaamisen kehittäminen päivätyönsä luontevaksi osaksi ja olla valmiita omaksumaan uusia työprosesseja ja -sisältöjä.

Mitkä ovat digioppisen suurimmat edut henkilöstön ja työnantajan näkökulmasta?

– Helsingborgin kaupungin henkilöstöllä tulee olla mahdollisuuksia kehittyä. Yhteisen oppimisalustan on määrä toimia kanavana kaikkiin koulutuksiin, toteutetaanpa ne verkossa tai luokkahuoneessa. Kaupunki tarjoaa koko henkilöstölle työskentelytavan ja tukijärjestelmän, joka on pedagoginen, helppokäyttöinen, hauska, toimintaa tukeva ja selkeä.

Koulutusten löytämisen, niihin ilmoittautumisen ja oman kehityksen seurannan tulee olla helppoa. Pääkäyttäjien taas tulee voida helposti luoda ja hallinnoida koulutuksia ja seurata niiden suorittamista.

Esimiesten tulee lisäksi voida seurata osaamisen kehittymistä ja motivoida henkilöstöä osallistumaan toimintaa tukevaan oppimiseen.

Milloin kaupungin yhteinen oppimisportaali otetaan käyttöön, ja ketkä voivat osallistua koulutuksiin?

– Lanseeraus on tarkoitus toteuttaa elo–syyskuussa, ja portaali on suunnattu Helsingborgin kaupungin koko henkilöstölle.

Kaupunki on valinnut digiratkaisukseen TicTacin Docebon, joka on räätälöidyn oppimisen kokonaisratkaisu. Alustan avulla voidaan helposti ja tehokkaasti koota kaikki kurssit kätevään oppimisen hallintajärjestelmään (LMS), luoda yksilöllisiä oppimispolkuja tekoälyn avulla ja mahdollistaa käyttäjien välinen tiedonvaihto.

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.

×

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.