Digitekniikka sitoutumisen lisääjänä

14 maaliskuun, 2023 in News

Hybridityö, osallisuus tiimissä ja oppiminen ovat nousseet erittäin merkittävään rooliin työntekijöiden kokeman sitoutumisen luojina. Tämän osoittaa ADP Research Instituten uusin raportti Global Workplace Study 2022, johon osallistui yli 27 000 vastaajaa 27 maasta. Tämän kuukauden uutiskirjeessä kerromme, kuinka sosiaalista oppimista hyödyntävät digitaaliset koulutukset voivat auttaa yritystä ja työntekijöitä nostamaan työpaikkaan sitoutumisen tasoa.

Tiimi avaa tien onnistumiseen
Tiimiin kuuluminen ja osallisuus ovat hyvin merkittäviä kokemuksia, jotka saavat työntekijät tuntemaan sitoutumista työhönsä. Tutkimuksen mukaan tiimiin kuuluvat henkilöt ovat lähes 3 kertaa sitoutuneempia työhönsä kuin henkilöt, jotka eivät kuulu mihinkään tiimiin. Kuinka siis voimme lisätä tiimiin kuulumisen tunnetta digitaalisten koulutusten avulla?

Hybridityö kannattaa
Sekä kotona että työpaikalla työskentelevät hybridityöntekijät ovat sitoutuneempia kuin vain kotona tai vain työpaikalla työtään tekevät. Tutkimuksen mukaan 20 % hybridityöntekijöistä sanoo olevansa työhönsä sitoutunut; toimistossa tai kotona työskentelevien vastaavat luvut ovat 13 ja 12 %.

Tiedämme myös, että kehittymis- ja jatkokoulutusmahdollisuudet voivat olla jopa ratkaisevan tärkeitä syitä työntekijöiden pysymiseen yrityksen palveluksessa. Hybridityön ja digitaalisten koulutusten yhdistelmä on siten voimakas työkalu, joka lisää työtekijöiden sitoutuneisuutta.

Haluatko lukea aiheesta enemmän?
Voit lukea raportin kokonaisuudessaan täältä: Global Workplace Study 2022. Tässä uutiskirjeessä käsiteltyjen näkökulmien lisäksi raportissa on paljon hyödyllistä tietoa L&D- ja HR-osastoilla tai johtoportaassa toimiville. Ota yhteyttä, mikä haluat pallotella ideoita kanssamme tai laatia suunnitelman oman organisaatiosi hyväksi.

Ota meihin yhteyttä

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.

×

Ota meihin yhteyttä

Täytä yhteystietosi, niin palaamme asiaan.